ⓘ Spisak nogometaša sa najviše nastupa u Bundesligi je spisak koji prikazuje nogometaše sa najviše nastupa u Bundesligi od njenog osnivanja do danas. Na spisku su ..

Nogometna reprezentacija Irana

Reprezentacija Irana prvu utakmicu je odigrala 1941. godine, protiv reprezentacije Afganistana. Godinama je jedna od najjačih azijskih reprezentacija, a najveći rivali su im Iračani. Prvi put na svjetskom nogometnom prvenstvu su učestvovali 1978. godine u Argentini, kada su poraženi od Poljske i Perua, te remizirali sa Škotskom. Na drugi nastup su čekali 20 godina. Na SP-u 1998. u Francuskoj nisu uspjeli proći grupu. Pored poraza od Njemačke i SR Jugoslavije ostvarili su najveću pobjedu u historiji iranskog nogometa. Pobjeda protiv Amerikanaca za njih je bila više od sportskog uspjeha. Pol ...

                                     

ⓘ Spisak nogometaša sa najviše nastupa u Bundesligi

Spisak nogometaša sa najviše nastupa u Bundesligi je spisak koji prikazuje nogometaše sa najviše nastupa u Bundesligi od njenog osnivanja do danas. Na spisku su prikazani nogometaši sa 400 i više nastupa. Trenutno je 65 nogometaša na spisku. Prvi nogometaš koji je prešao brojku od 500 bundesligaških utakmica bio je Willi Neuberger u sezoni 1984/85. Rekorder po broju nastupa u Bundesligi je Karl-Heinz Körbel sa 602 utakmice. Taj rekord je postavio u sezoni 1990/91.

                                     
  • Games 1958 Tokyo, Japan rsssf.com pristupljeno: 15. 12. 2013. Najviše nastupa i najbolji strijelci nogometne reprezentacije Irana, rsssf.com pristupljeno: