ⓘ Yahoo! Mail je besplatni email servis američke kompanije Yahoo! Pokrenut je 1997. i, prema comScore, Yahoo! Mail je treći po veličini webmail servis sa 281 mili ..

Yahoo! Messenger

Yahoo! Messenger je popularni chat klijent za privatnu komunikaciju i slanje poruka osobi koja koristi mrežu priključenu na Yahoo!, bez obzira u kojoj državi svijeta se nalazi, a moguća je komunikacija i s više osoba. Uz Yahoo! Messenger neki koriste i Yahoo! Mail, pomoću kojeg se automatski može dobiti e-mail. Yahoo! Messenger kreirao je Yahoo!. Pomoću njega moguća je bilo kakva vrsta komunikacije, odnosno PC-PC, PC-mobitel i mobitel-PC server, a uključene su i opcije za datoteke za njihovo prenošenje i dijeljenje, audio prevod zvučnih signala, chat brbljaonica u varijantnim kategorijama, ...

Yahoo!

U januaru 1994., Jerry Yang i David Filo bili su studenti na Stanfordskom univerzitetu, s web stranicama imena Jerry and Davids Guide to the World Wide Web ", tj. web imenikom, koji je u aprilu te godine preimenovan u "Yahoo!", što su službeno objasnili kao skraćenicu za:" Yet Another Hierarchical Officious Oracle ". Uskoro njihov web imenik postaje velika firma. U isto vrijeme 1995. koriste usluge tražilice AltaVista prva velika tražilica, da bi je 8 godina kasnije, 2003. godine kupili u meduvremenu je primat medu tražilicama preuzeo konkurent Google.

Oath Inc.

Oath Inc. jest podružnica kompanije Verizon Communications koja služi kao krovno preduzeće njenih odjela za digitalni sadržaj, medu kojima su AOL i Yahoo!. Verizon je kupio AOL 23. juna 2015, a preuzeo operativno poslovanje Yahoo!-a 13. juna 2017. Nakon završetka prodaje i spajanja s Oathom, AOL i Yahoo! zadržali su svoje brendove. Glavni izvršni direktor Tim Armstrong izjavio je da naziv kompanije simbolizira predanost poslovanju u digitalnim medijima "oath" je u prevodu s engleskog jezika "zakletva".

International Championship

International Championship profesionalni je rangirni snukerski turnir koji se održava u kineskom gradu Daqingu, a prva tri izdanja održana su u Chengduu.

Catherine, vojvotkinja od Cambridgea

Catherine, vojvotkinja od Cambridgea supruga je princa Williama, vojvode od Cambridgea‎, najstarijeg sina Charlesa, princa od Velsa. Njen muž drugi je u nizu nasljednika krune Ujedinjenog Kraljevstva i 15 drugih zemalja, odmah iza svog oca Charlesa, princa od Velsa. Sklapanjem braka dobila je još i titule grofice od Strathearna i baronice Carrickfergus. Odrasla je u Chapel Rowu u općini Bucklebury, selu blizu Newburyja u Berkshireu, a studirala je u Škotskoj na Univerzitetu St. Andrews, gdje je 2001. upoznala princa Williama. Počeli su ljubavnu vezu koja je trajala sve do prekida 2007. god ...

Stephan El Shaarawy

Stephan Kareem El Shaarawy italijanski je nogometaš. Igra na poziciji napadača, a trenutno nastupa za Romu, u koju je došao prvo na posudbu iz Milana da bi zatim potpisao puni ugovor s njom. Član je reprezentacije Italije. Godine 2012. zauzeo je 52. mjesto na Guardianovom spisku 100 najboljih nogometaša na svijetu.

                                     

ⓘ Yahoo! Mail

Yahoo! Mail je besplatni email servis američke kompanije Yahoo! Pokrenut je 1997. i, prema comScore, Yahoo! Mail je treći po veličini webmail servis sa 281 milion korisnika u decembru 2011.

Tri interfejsa su bila dostupna u bilo kojem vremenu. Tradicionalni "Yahoo! Mail Classic" je bio dostupan u svom originalnom 1997. izdanju sve do jula 2013. u Sjevernoj Americi. Verzija iz 2005. je sadržavala novi Ajax interfejs, podigni-i-spusti, poboljšanu pretragu, prečice tastature, auto-complete za adrese i tabove. Ipak ostale odlike su izbrisane, kao što je širina kolona i jedan klik brisanje-pomjeranje-prema-sljedećem. U oktobru 2010, Yahoo! je izbacio beta verziju Yahoo! Mail-a koja je sadržavala poboljšanja za performanse, pretragu i integraciju sa Facebook-om. U maju 2011. to je postalo standardni interfejs. Njihov trenutni interfejs je predstavljen tokom 2012. godine. Yahoo Mail ima beskonačan kapacitet od 27. marta 2007. do 8. oktobra 2013. Novi dizajn predstavljen korisnicima od oktobra 2013. je primljen sa oštrom kritikom zbog svog layouta i korisničkih mogućnosti. Yahoo Mail je pretrpio veliki gubitak kada korisnici nisu mogli pristupiti svojim email-ovima sa početkom 10. decembra 2013. Od 12. decembra 2013, gubitak nije u potpunosti otklonjen.

                                     

1.1. Odlike Besplatna verzija

 • Prilog za email slika, dokument: 25 MB do 100 MB korištenjem ugradenog Attach Large Files programa
 • Nalog ističe prilikom neposjećivanja: 6 mjeseci plus 2 mjeseca za svaku godinu nalog se čuva aktivnim. Nalog se može povratiti, ali svi podaci koji su sačuvani, kao što su emailovi, se gube.
 • 100 filtera za automatsko sortiranje dolaznih poruka 200 filtera za Plus verziju
 • Reklame su prikazane na ekranu dok se radi sa email nalogom. Tekstualne reklame su dodate na dnu odlazećih poruka, od februara 2011.
 • Spam i virusna zaštita.
 • Podržani protokoli: POP3 u Aziji ili preko YPOPs!, IMAP preko IMAP proxy ili preko Zimbra, SMTP, Mail Forwarding u nekim zemljama ali ne u SAD-u. SAD korisnici ne mogu naručiti POP3 / preusmjeravajući servis – pokušaji dovode do currently not for sale greške.
 • Kapacitet pohrane emailova: 1 TB
                                     

1.2. Odlike POP3

Korisnici zemalja gdje postoji zabrana pristupa internetskim preglednicima mogu zaobići koristeći simulatore POP3 servera na koje se email aplikacija spaja, poput YPOPs! i FreePOPs.

Drugi način dobijanja POP3 pristupa bez pretplate na plaćeni mail plan je preko Yahoo! Delivers, koji šalje korisnicima promocijske email poruke. Prema Yahoo! Mail-ovim stranicama pomoći, "Yahoo! nudi POP pistup za Yahoo! Mail kao besplatnu mogućnost ekskluzivno za Yahoo! Delivers članove". Ipak, ovo se odnosi samo na korisnike iz Kanade kojima je ekstenzija za Yahoo Mail yahoo.ca".

Od oktobra 2013, Yahoo pruža plaćene pretplate za POP3 pristup i preusmjeravanje.

                                     

1.3. Odlike Besplatan IMAP i SMTPs pristup

Yahoo operira IMAP i sigurnim IMAP serverima imap.mail.yahoo.com partikularno, koji su globalno dostupni. Prema kompaniji, IMAP pristup je jedino dopušten za "pametne telefone" na mobilnim mrežama.

Za obične korisnike, IMAP proxy poput Yahoo IMAP Connector-a može biti potreban za konekciju na Yahoo! IMAP servers. Alternativno, modifikacije su dostupne za neke email klijente, poput Mozille Thunderbird-a i Mutt-a, mada većina može koristiti Yahoo-ov IMAP server kao običnni IMAP klijent bez modifikacija. Proxy metoda je potrebna za pristup Yahoo emailu preko vlasničkih email klijenata poput Microsoft Outlook-a.

Takoder je moguće poslati email preko mail klijenta jer Yahoo takoder operira sa SMTP serverom smtp.mail.yahoo.com. Potrebno je omogućiti SSL preko porta 465. Za IMAP i SMTPS pristup, korisničko ime je naziv Yahoo Mail adrese, a šifra je ista kao i za pristup webu.

Mac OS X korisnici mogu direktno postaviti IMAP nalog u Apple Mail-u 4.4. Nakon ubacivanje punog imena, email adrese i šifre, potrebno je držati Option tipku. Tipka Create će se promijeniti u Continue, dopuptajući korisniku ručnu konfiguraciju podešenja naloga.

Apple Mail 5.0 je sadržavao Mac OS X Lion podršku za jednostavno i lahko podešenje IMAP stavki.                                     

1.4. Odlike Biznis verzija

Yahoo! Business Email je kombinacija svih njegovih email servisa sa 10 različitih naloga, svaki gdje ima jednake osobine od plus verzije i personalizirane nazive domene kao i email adrese. Nalozi mogu biti upravljani od strane administratora. Postoji naplata od $25 za podešavanje i $9.99 mjesečne naplate.

 • Klasični Yahoo Mail podvlači adrese i brojeve telefona u emailovima i dopušta korisniku da ih dodaje u adresar.
 • 10 email naloga
 • Neograničen kapacitet za spremanje mailova
 • Dodatno, korisnik može plaćati $35 godišnje da imaju do 5 po narudžbini email adresa i imena domena.
                                     

2. Historija

Yahoo je napravio dogovor sa online mrežnom kompanijom Four11 za zajednički brendirani telefonski imenik. Marvin Gavin, koji je radio u Four11 kao šef medunarodnog biznisa je rekao, "Uvijek smo imali težnju biti pripojeni Yahoo-u. Bili su više poduzetnički u odnosu na Microsoft. Imali smo veliku kulturnu saradnju – imalo je dosta smisla." Realna tačka u dobivanju Four11 je bilo kompanijin Rocketmail webmail servis, pokrenut u 1997. godini. Na kraju, Yahoo! je otkupio Four11 za $96 miliona. Yahoo je objavio svoju akciju 8. oktobra 1997, blizu vremena kada je Yahoo! Mail pokrenut. Yahoo! je obznanio da je sticanje Four11 bolje nego pokretanje vlastite platforme zbog, kako je Healy rekao, "Hotmail je bila rastuća mreža hiljadama korisnika sedmično. Uradili smo analizu. Za naše kreiranje mreže, trebalo bi 4 do 6 mjeseci, i dotad, većina korisnika bi uzela svoj email nalog. Brzina je na tržištu kritična."

Tranzicija Yahoo! Mail-a nije bila lahka za većinu Rocketmail korisnika. Skoro nakon toga, 21. marta 2002, Yahoo! je eliminirao klijent pristup za besplatne softvere i predstavio plan od $29.99 godišnje za Mail Forwarding servis.

Tokom ljeta 2002, Yahoo! mreža se postepeno redizajnirala. Drugog jula, web stranica kompanije je redizajnirana i objavljeno je da će se Yahoo! Mail i ostali servisi takoder izmijeniti. Zajedno sa novim dizajnom, nove mogućnosti su implementirane, uključujući drop-down menije u DHTML i različite tabove za kategorije i novokorisničke izmjenjive šeme u bojama.

U novembru iste godine, Yahoo! je pokrenuo sljedeći plaćajući servis: Yahoo! Mail Plus. Yahoo! Mail Plus je nudio brojne dodatne mogućnosti, uključujući:

 • 25 MB kapaciteta za spremanje poruka
 • Nema promocionalnih slogana u porukama
 • Do 10 priloga po emailu
 • Nalog nema roka trajanja
 • Mogućnost slanja poruka sa Yahoo! Maila koristeći ostale email domene
 • 10 MB ograničenje poruke
 • 200 blokiranih adresa i 50 filtera za pomoćni zaslon
 • POP pristup i preusmjeravanje
 • Arhiviranje poruka za offline pristup

1. aprila 2004, Google je najavio svoj Gmail servis sa 1 GB kapaciteta. Gmail-ovi samo pozivni nalozi su držali ostale webmail servise iza sebe. Većina većih webmail poslužitelja, uključujući Yahoo Mail, je povećalo svoj kapacitet kao odgovor. Yahoo! je prvi predstavio 100 MB kapaciteta za standardni nalog i 2 GB kapaciteta za premium korisnike. Determiniran da ne gubi korisnike, Yahoo! Mail je kasnije izazvao Hotmail i Google povećavajući kapacitet na 1 GB, prije nego su dopustili neograničen kapacitet.

9. jula 2004, Yahoo! je kupio Oddpost, webmail servis koji je simulirao računarski program. Oddpost ima mogućnosti poput podigni-i-ispusti podrške, desni-klik menija, RSS vijesti, prikazni okvir i povećanu brzinu, koristeći email keš za brža vremena odgovora. Većina odlika je ubačena u nadogradeni Yahoo! Mail servis.

17. septembra 2010, Yahoo! je predstavio novi Mail program za reportere.

                                     

2.1. Historija Klasični interfejs

Yahoo! Mail Classic je bio prvi 1997 interfejs, i eventualno je okončan u julu 2013. U martu 2009, Yahoo! Mail Classic je integrirao Yahoo! Messenger u svoj interfejs, a kasnije je uklonjen u martu 2013. Sredinom 2011, Yahoo je počeo novu inicijativu za implementiranje neželjenog preusmjerenja Classic Mail korisnika na novi Yahoo! Mail. Ipak, korisnici su u to vrijeme mogli vratiti stari dizajn pomoću eksplicitnog pokretanja Classic Mail-a. Oko 8. jula u Sjevernoj Americi, poslije skoro 3 mjeseca formalne najave, Yahoo! je zatvorio vrata Classic-u, tražeći od svih korisnika da se nadograde na posljednju 2012 verziju.

Nadogradnja je zahtjevala od korisnika da prihvate nove uslove korištenja ToS, dopuštajući kompaniji pretragu emailova i time serviranju reklama baziranim na sadržaju poruka. Ove izmjene su uzrokovale da korisnici odluče o drugim WebMail izborima. Jedan preostali put da se prijavi na Yahoo za ograničen pristup preko računara je korištenje njihove prijave preko mobitela obično korišteno preko portabilnih telefona i tableta. Yahoo Plus naplatni servis je imao jednak tok nadogradnje interfejsa kao i besplatni Yahoo WebMail.                                     

2.2. Historija Izdanje 2007

U septembru 2005, Yahoo! je počeo beta testiranje za značajno izmijenjenu verziju koja je imitirala desktop mail program. Omogućeno je podigni-i-ispusti, pretraga, prečice tastaturom, automatsko popunjavanje adrese i tabovi. Integrisan je Yahoo! Messenger, dopuštajući korisnicima dopisivanje tokom čitanja emaila. 26. augusta 2007, novi Yahoo! Mail je izašao iz bete i postao standardni interfejs. Početkom 2008, Yahoo! je počeo nuditi neograničen prostor za skladištenje emailova.

27. juna 2009, Yahoo! Messenger je integriran sa Yahoo! Mail-om.

                                     

2.3. Historija Temeljne tehnologije

Novi interfejs je upotrebljavao Ajax rutine JavaScript i XML i filozofiju dizajna o Oddpost-a koji je iskoristio Google masovno u Gmail-u. Oddpost mašina je minimizirala količinu podataka slanjem "Datapacks" umjesto ponovnim učitavanjem kompletne stranice svakim klikom, što je uzgred bila odlika prethodnog Yahoo! Mail-a. Ovo je učinilo servis mnogo bržim u odnosu na konkurentske. Ipak, za razliku od Oddpost-a, novi Yahoo! Mail je pokretan na višestrukim operativnim sistemima i internetskim preglednicima, uključujući Internet Explorer 7 i Firefox. 13. februara 2008, Yahoo! je najavio podršku za verziju 3 za Mac OS X standardni preglednik Safari, kao i za Mac verzije Firefox-a.

                                     

2.4. Historija Uvod

Javna beta verzija je počela krajem 2006. U novembru, Yahoo! je najavio Yahoo! Messenger integraciju. Ovaj servis je pokrenut u martu 2007. Javna i kritična reakcijaje bila pozitivna, iako su postojale neke greške u performansama. 26. augusta 2007, novi Yahoo! Mail je napustio beta verziju. Završna verzija je bila pokrenuta 9. oktobra 2007.

                                     

2.5. Historija Odlike

Neke od novih ili poboljšanih mogućnosti sadržane u novom Yahoo! Mail servisu su:

 • Prečice tastaturom
 • Aplikacije
 • SMS poruke u nekim zemljama
 • Neograničen kapacitet
 • Yahoo! Kalendar integracija
 • Yahoo! Messenger integracija
 • Windows Live Messenger integracija
 • Poboljšana pretraga

U dodatku, uskršnje jaje je dodato pod nazivom Subject-O-Matique. Ova sakrivena odlika prikazuje naizmjeničnu poruku u liniji subjekta kada je subject tipka kliknuta. Poruke su imale rang od kulturnih referenci "I AM the walrus" do sarkastičnih "Ako ne kažete laži, bar ne morate zapamtiti što ste rekli." pa do ne tako čestih i stranih "umjetnost vožnje gigantska, nuklearna moćna patka". 15. decembra 2008, Yahoo Mail je predstavio mogućnosti kako bi servis bio "društveniji".

                                     

2.6. Historija Ymail i Rocketmail

Potpredsjednik Yahoo! Mail-a, John Kremer, 19. juna 2008 je objavio trostruko povećanje veličine besplatnog webmail servisa sa pokretanjem dvije dodatne domene kao opcija za 266 miliona korisnika yahoo.com" adresa - nove, jednostavnije email adrese završavajući sa ymail.com i rocketmail.com. Rocketmail je imao "hip retro osjećaj" otkako je oživljen kao dio 1997 Yahoo servisa. Email pod ymail i rocketmail domenama su nudile jednake mogućnosti kao i Yahoo domena. Od aprila 2013, Yahoo više ne nudi registraciju novih Yahoo ID-ova koristeći Ymail i Rocketmail domene. Postojeće Ymail i Rocketmail adrese nisu obuhvaćene ovom promjenom.

                                     

2.7. Historija Izdanje 2011

Kodnog naziva "Minty", izdanje u 2011. je objavljeno 16. septembra 2010. Uračunavalo je novi interfejs, poboljšane performanse, poboljšanu integraciju sa Facebook-om i Twitter-om, mogućnost gledanja YouTube video-klipova direktno iz emaila i poboljšana pretraga. Javna beta je počela 26. oktobra 2010. U maju 2011. novi Yahoo! Mail je postao standardni interfejs.

Kako je novi interfejs postao obavezan za korisnike, neki korisnici su prijavili male brzine pri kucanju poruka, u kontradikciji sa Yahoo-ovim tvrdnjama o "dva puta" bržim performansama. Yahoo nije ponudio rješenje problema od 12. septembra 2011. Korisnicima je takoder nedostajala mogućnost da nalijepe tekst email adrese unutar kutije pošiljaoca. Nova verzija onemogućava korištenje "sekundardnih" adresa koje su bile omogućene u prethodnoj verziji. Novi interfejs nadjačava pregledničku tipku desni klik npr. obavljanje funkcija poput otvaranja novih tabulatora je nemoguće.                                     

2.8. Historija Izdanje 2012

Redizajnirani interfejs, kompletiran sa novim verzijama za Windows 8, Android i iPhone, je predstavljen u decembru 2012. Yahoo je izjavio da bi nadogradnja mogla napraviti servis bržim i lakšim prilikom navigacije i da bi mogla napraviti jedan stil za sve uredaje. Prema CNN-ovom izvještaju, novi servis je bio kompatibilan sa platformama poput Android-a, iOS-a i Windows-a 8.

U maju 2013, pronadeno je da Yahoo-ov besplatni WebMail servis i 2012 i klasično izdanje mogu, barem u Sjevernoj Americi, biti podešeni sa POP aplikacijom umjesto koristeći servis kroz njihovu web formu.

U cilju postavljanja ovog POP pristupa na Yahoo Mail, mora se početi sa odobravanjem opcije preko account options prilikom prijave na njihov WebMail interfejs, i pratiti sa konfiguriranjem programa, poput Thunderbird-a, Eudora-e, ili Outlook-a.

Takoder je potrebno prethodno prihvatiti Yahoo-ov novi WebMail interfejs i uslove korištenja u cilju prilaska opcijama naloga.                                     

2.9. Historija Izdanje 2013

Poput Yahoo-ovog redizajna svojih brendova Flickr-a, Yahoo! Groups, i Yahoo! Answers-a u istoj godini, redizajn 8. oktobra 2013. Yahoo New Mail-a je izazvao kritiku globalnog nivoa od strane korisnika i štampe, posebno zbog uklanjanja mogućnosti poput simultanog otvaranja više emailova u tabulatorima, sortiranju po imenu pošiljaoca, podigni-i-ispusti mailove u direktorije itd. Novi interfejs je namijenjen da pruža dobro korisničko iskustvo za korisnike ručnih uredaja, ali ostavlja email korisnicima, koji pišu poruke na računaru, patnju sa slabim interfejsom. Prema New York Post-u, korisnici Yahoo Mail-a su ljuti zbog nenajavljenih i neželjenih promjena koje su se na njih sručile od strane Yahoo!-a. Stotinu hiljada korisnika je glasalo i skoro deset hiljada je komentarisalo na internetu tražeći od Yahoo-da vrati nazad Mail tabulatore.

Kao odgovor na to, zbog korisničkog nezadovoljstva sa redizajnom stranice, Jeff Bonforte, direktor Yahoo Mail-a, je rekao na sedmičnom sastanku uposlenika da će Yahoo možda morati "udariti korisnike jako po jajima" prije nego napuste Yahoo Mail.

Yahoo Mail je pretrpio veliki gubitak kada korisnici nisu mogli pristupiti svojim email-ovima sa početkom 10. decembra 2013. Od 12. decembra 2013, gubitak nije u potpunosti otklonjen, ali se Mayer CEO javno izvinila korisnicima 13. decembra 2013.

Kompanija je kasnije priznala, 30. januara 2014, da je neobjavljen broj korisničkih imena i šifri objavljen nakon sigurnosne provale koja je navodno uzrokovana preko drugih web stranica. Jay Rossiter, viši potpredsjednik platformi i personalizacije proizvoda, napisao je na Yahoo!-ovoj Tumblr stranici: "Mi se kajemo što se ovo dogodilo i hoćemo da uvjerimo naše korisnike da zaštitu njihovih podataka shvatamo ozbiljno." Yahoo! nije naveo kad se provala desila ili koliko je naloga bilo ugroženo, ali 30. januara su ugroženi korisnici kontaktirani zahtjevajući od njih izmjenu pristupnih šifri.                                     

3. Spam politika

Yahoo Mail je često korišten od strane spamera kako bi slali "remove me" email adrese. Više često nego što nije, ove adrese su korištene da potvrde postojanje email adrese - dok otvaranje poruka znači više spama.

Ipak, Yahoo ne tolerira ovu praksu. Nalozi koji su povezani sa spam-aktivnostima se uklanjaju bez upozorenja, a spameri gube pristup do bilo kojeg drugog Yahoo servisa koji je spojen sa njihovim ID-om pod uslovima korištenja. Dodatno, Yahoo! podebljava tvrdnju da su njihovi serveri u Kaliforniji, i da bilo koja aktivnost spama koje korisnici koriste na njihovim serverima mogu potencijalno biti protiv anti-spam zakona u toj državi.

U februaru 2006, Yahoo je objavio svoju odluku zajedno sa AOL-om da daju nekim organizacijama opciju da "certificiraju" mail, plaćajući do jedan cent za svaku odlaznu poruku, dopuštajući kao odgovor zaobilaženje unutarnjih spam filtera.

U aprilu 2011, Yahoo Mail je počeo odbacivanje spam izvještaja koji uključuju slanje kopije spama sa čitavim zaglavljima prema Yahoo-ovom uredu za zloupotrebe preko email adrese abuse at yahoo.com, te je za odgovor bilo potrebno koristiti web formu. Trenutno nema forme kojom se može izvijestiti spam ili nelegalna upotreba Yahoo! mail servisa.

                                     

3.1. Spam politika Filteri

2002. godine, u cilju preventive zloupotrebe, Yahoo Mail je imao filtere koji su mijenjali odredene riječi koje su mogle pokrenuti neželjene Javascript dogadaje i dijelove riječi u druge riječi. "Mocha" je mijenjana u "espresso", "expression" postaje "statement", i možda najgora varijanta, "eval" skr. "evaluation" postaje "review". Rašireni nenamjerni efekti ovoga mogu biti videni koristeći mašine za pretragu tražeči besmislene termine kao "prreviewent" prevalent, "reviewuation" evaluation i "medireview" medieval.

Po pitanju ovih izmjena, Yahoo je objasnio da su izmijenjene riječi česti termini korišteni u Web scriptingu, i banovane su da bi se spriječilo hakovanje prilikom slanja štetnih komandi preko programske HTML funkcije. Počevši 7. februara 2006, Yahoo Mail je okončao ovu praksu i počeo sa prefiksom "_" underscore za odredene sumnjive riječi i dijelove riječi.

                                     

3.2. Spam politika Siva lista

Incoming mail to Yahoo addresses can be subjected to deferred delivery as part of Yahoos incoming spam controls. This can delay delivery of mail sent to Yahoo addresses without the sender or recipients being aware of it. The deferral is typically of short duration, but may extend to several hours. Yahoo does not specifically document this policy in detail, although some information is available.

                                     

4.1. Kontroverze Hapšenje Shi Tao

U 2004-oj, Yahoo-ov ured u Hong Kongu je omogućio tehničke informacije kineskim vlastima o nalogu novinara Shi Tao, koji je naknadno osuden na 10 godina zatvora zbog "curenja državnih tajni". Yahoo je bio kritikovan od Reporters Without Borders zbog imitacije "policijskog izvjestitelja" da poveća svoj profit. U augustu 2007, Kongres SAD-a je počeo istragu u Yahoo!-ovom rukovanju slučajem. Osnivač Yahoo!-a Jerry Yang je svjedočio pred Kongresom. 6. novembra 2007, kongresni panel je kriticizirao Yahoo! zbog nedavanja punih detalja prema Kući Odbora za Vanjske Poslove prethodne godine, navodeći ih kao "u najboljem slučaju neopravdano nemarne" i u najgorem "obmanjujuće"; Predstavnik Tom Lantos je opisao Yahoo!-ove šefove kao moralne "pigmeje". Yang je odgovorio da Yahoo! više ne kontrolira njihove kineske operacije i ne saraduje sa grupama za ljudska prava da formuliraju etički kodeks za tehnološke kompanije.

Na ročištu februara 2006. Yahoo rukovodioci su se zakleli da nisu imali nikakvih informacija o istrazi. Nekoliko mjeseci kasnije, otkriveno je da je dokument dostavljen u Yahoo China od 22. aprila 2004. od strane pekinške državne bezbjednosti, navodeći: "Vaša kancelarija je u posjedu sljedeće stavke koje se odnose na slučaj sumnje ilegalnog pružanja državne tajne stranim subjektima."

13. novembra 2007, Yahoo je napravio nagodbu sa Shijem za nepoznatu sumu. Od maja 2011, Shi je bio u zatvoru. Shi je pušten u septembru 2013.

                                     

4.2. Kontroverze Banovanje korisničkih imena

20. februara 2006, otkriveno je da je Yahoo Mail banovao riječ "Allah" u email korisničkim imenima, bilo zasebno ili kao dio riječi poput linda.callahan. Nedugo nakon vijesti o banovanju, ukinuto je 23. februara 2006. Zajedno sa ovom akcijom, Yahoo! je takoder napravio slijedeću izjavu:

Mi konstantno ocjenjujemo obrasce zlostavljanja kod registracije korisničkih imena da pomognemo sprečavanje spama, prevare i ostalih neadekvatnih ponašanja. Mali broj ljudi je registriralo ID-ove koristeći specifične uslove sa ciljem promoviranja mržnje, a nakon toga su koristili iste naloge da pišu sadržaje koji su štetni ili prijeteći za druge osobe, kršeći Yahoo!-ove Uslove Korištenja. Allah je bila jedna riječ korištena u ove svrhe, sa slučajevima vezanim za klevetnički jezik. Preduzeli smo korake kako bismo zaštitili naše korisnike zabranom upotrebe termina u Yahoo korisničkim imenima. Mi smo nedavno ponovo ocijenili izraz Allah i korisnici se sada mogu registrirati za nalog sa ovom riječi, jer to više nije značajna meta zlostavljanja. Mi redovito ocjenjujemo ovu vrstu aktivnosti i nastavit ćemo praviti prilagodbe u našem procesu registracije za pomoć podsticanja pozitivnog korisničkog iskustva.

                                     

4.3. Kontroverze Iskorištavanje mahana

Exploit Yahoo Mail-a je prodat za $700 od strane egipatskog hakera koji je dopuštao otmičarima da hakuju Yahoo! Mail korisnički nalog i preusmjere korisnike na neželjene web stranice. Napad je koristio cross-site scripting koji je dopuštao hakerima kradu web kolačiča. U januaru 2013, haker i istraživač sigurnosti, Shahin Ramezany, je istakao dodatni DOM-bazirani XSS rupu koja je postavila 400 miliona korisnika na rizik.

                                     

4.4. Kontroverze Phishing napad

Od 2007, Yahoo se ponudio kao veliki email servis novozelandskom telekomu, što je došlo pod kritiku početkom 2013, zbog spam i phishing napada opisujući ih kao najveće koji su ikada pogodili državu. Telekom i Yahoo! su automatski resetovali "oko 60.000" korisničkih šifri. U aprilu, Telekom je izjavio da unatoč problemu, ostavit će Yahoo! kao email provajder.

                                     

4.5. Kontroverze Ukidanje kineskog Yahoo! Mail-a

18. aprila 2013, China Yahoo Mail je službeno objavio svoje ukidanje. Nakon ovoga, svi mailovi, kontakti i podešenja naloga su obrisani i onemogućeni osim ako se nije prihvatila neka od opcija migracije premještanja.

Korisnici su se mogli premjestiti na Yahoo Mail u Sjedinjenim Američkim Državama. Ipak, korisnici koji su registrirali nalog na Yahoo Mailu, a zatim se premjestili na China Yahoo! Mail, nakon China Yahoo preuzimanja od strane Alibaba nije bilo moguće registrirati Yahoo! Mail nalog sa istim korisničkim imenom.

                                     

5. NNFMP protokol

NNFMP je interni protokol neprepoznatljiv od IANA ili RFCs. Yahoo koristi ovaj protokol za interno usmjeravanje email prometa kroz svoju mrežu. Akronim predstavlja skraćenicu "Newman No-Frills Mail Protocol". Jednostavan je, sa visokim performansama uporediv sa QMTP. Ipak, Yahoo nije službeno izjavio da koristi ovaj protokol.