ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 215

Semriach

Naselja Općina je podijeljena na šest naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na pet katastarskih općina: Markterviertl, Rechberg, Schönegg, Semriach i Windhof.

Stattegg

Naselja Općina je podijeljena na 13 naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na dvije katastarske općine: Stattegg i Stattegg-St. Veit ob Graz.

Haselsdorf-Tobelbad

Naselja Općina je podijeljena na četiri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je sastavljena od jedne katastarske općine: Haselsdorf

Peggau

Naselja Općina je podijeljena na dva naselja. U zagradi je broj stanovnika. Friesach 259.90 ha, 251 Peggau 861.07 ha, 1983 Katastarske općine Općina je podijeljena na dvije katastarske općine: Friesach i Peggau

Makedonska Kamenica

Makedonska Kamenica je grad i sjedište istoimene općine u Sjevernoj Makedoniji. Nalazi se na obroncima Osogovske planine u istočnom dijelu Sjeverne Makedonije. Od 1996. Makedonska Kamenica je i samostalna općina, a do tada je bila u sastavu općin ...

Wundschuh

Naselja Općina je podijeljena na pet naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na dvije katastarske općine: Kasten 614.42 ha i Wundschuh 674.10 ha.

Hitzendorf (Štajerska)

Hitzendorf je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 7122. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Hitzendorfu su pripojene bivše općine Attendorf i Rohrbach-Steinberg.

Seiersberg-Pirka

Seiersberg-Pirka je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 11.216. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Seiersberg-Pirka su pripojene bivše općine Seiersberg i Pirka.

Weinitzen

Naselja Općina je podijeljena na četiri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na tri katastarske općine: Fölling, Niederschöckl i Weinitzen.

Deutschfeistritz

Deutschfeistritz je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 4399. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Deutschfeistritzu je pripojena bivša općina Großstübing.

Kainbach bei Graz

Naselja Općina je podijeljena na tri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na tri katastarske općine: Hönigthal, Kainbach und Schafthal.

Gössendorf

Naselja Općina je podijeljena na tri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na dvije katastarske općine: Gössendorf und Thondorf.

Gratkorn

Naselja Općina je podijeljena na pet naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na šest katastarskih općina: Forstviertel, Freßnitz, Friesach-St. Stefan, Gratkorn-St. Veit ob Graz und Kirchenviertel.

Sankt Radegund bei Graz

Sankt Radegund bei Graz je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 2150

Lieboch

Naselja Općina je podijeljena na tri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je sastavljena od samo jedne katastarske općine: Lieboch.

Kumberg

Naselja Općina je podijeljena na četiri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na četiri katastarske općine: Gschwendt, Hofstätten, Kumberg und Rabnitz.

Hart bei Graz

Hart bei Graz je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 5126.

Vasoldsberg

Naselja Općina je podijeljena na tri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Premstätten 0 Vasoldsberg 4605 Wagersbach 1 Katastarske općine Općina je podijeljena na četiri katastarske općine: Breitenhilm, Premstätten bei Vasoldsberg i Wagersbach.

Sankt Marein bei Graz

Sankt Marein bei Graz je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 3739. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Sankt Marein bei Graz su pripojene bivše općine Krumegg i Petersdorf II.

Hausmannstätten

Hausmannstätten je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 3380

Schladming

Schladming je grad u okrugu Liezen u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Schladming nastaje u dvanaestom stoljeću, razvojem rudarstva u ovom kraju. U gradu postoji pivara lokalnog značaja sa pivom specifičnog okusa Schladminger. Danas je S ...

Sankt Oswald bei Plankenwarth

Sankt Oswald bei Plankenwarth je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1263.

Sankt Bartholomä (Štajerska)

Naselja Općina je podijeljena na četiri naselja. U zagradi je broj stanovnika. Katastarske općine Općina je podijeljena na dvije katastarske općine St. Bartholomä 389.38 ha Lichtenegg 288.94 ha Jaritzberg 496.95 ha

Frohnleiten

Frohnleiten je grad u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 6551. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Frohnleiten su pripojene bivše općine Röthelstein i Schrems bei Frohnleiten U pr ...

Eggersdorf bei Graz

Eggersdorf bei Graz je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 6669. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Eggersdorfu su pripojene bivše općine Brodingberg, Hart-Purgst ...

Premstätten

Premstätten je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 6265. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Premstätten su pripojene bivše općine Unterpremstätten i Zettling

Raaba-Grambach

Raaba-Grambach je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 4549. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Raaba-Grambach su pripojene bivše općine Raaba i Grambach.

Thal (Štajerska)

Naselja Općina je nezvanično podijeljena na 19 manjih naselja: Eben, Eck, Hardt, Haslau, Kirchberg, Kötschberg, Linak, Oberbichl, Oberthal, Plabutsch, Schlüsselhof, Steinberg, Unterbichl, Unterthal, Waldsdorf, Waldsdorfberg, Wendlleiten, Windhof, ...

Dobl-Zwaring

Dobl-Zwaring je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 3525. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Dobl-Zwaringu su pripojene bivše općine Dobl i Zwaring-Pöls.

Fernitz-Mellach

Fernitz-Mellach je općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 4813. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Fernitz-Mellachu su pripojene bivše općine Fernitz i Mellach.

Berovo

Berovo se nalazi na nadmorskoj visini od 830 do 1000 m, a do njega se može doći automobilom jedinim asfaltnim putem koji vodi do grada. Berovsko jezero i Maleševska planina su dva popularna mjesta za turiste. Kroz grad takoder protječe rijeka Bre ...

Bad Gleichenberg

Bad Gleichenberg je općina u okrugu Südoststeiermarku u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 5303 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Gratwein-Straßengel

Gratwein-Straßengel je tržišna općina u okrugu Graz-Umgebung u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 12.931. Reformom općina Štajerske od 1. januara 2015. Gratwein-Straßengel su pripojene bivše općine Gratwein, Jude ...

Fehring

Fehring je grad u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 7246 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Halbenrain

Halbenrain je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1753 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Deutsch Goritz

Deutsch Goritz je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1815 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Klöch

Klöch je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1185 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Mureck

Mureck je grad u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 3515 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Paldau

Paldau je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 3139 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Gnas

Gnas je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 6015 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Kapfenstein

Kapfenstein je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1557 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Mettersdorf am Saßbach

Mettersdorf am Saßbach je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1267 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Edelsbach bei Feldbach

Edelsbach bei Feldbach je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1358 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Unterlamm

Unterlamm je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1248 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Eichkögl

Eichkögl je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1335 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Tieschen

Tieschen je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1219 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Kirchberg an der Raab

Kirchberg an der Raab je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 4498 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Pirching am Traubenberg

Pirching am Traubenberg je općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 2559 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Sankt Anna am Aigen

Sankt Anna am Aigen je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 2342 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.

Jagerberg

Jagerberg je tržišna općina u okrugu Südoststeiermark u austrijskoj saveznoj pokrajini Štajerskoj. Broj stanovnika općine je 1638 Općina pripada sudskom okrugu Feldbach.